Bøger / faglitteratur / bibliografier

Sølv, blod & kongemagt : bag om vikingemyten


Beskrivelse


Om tidsperioden fra 800 til 1050, der som "Vikingetiden" er hyldet i både glorificerende forestillinger og årtiers misforståelser og fiktioner.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. apr. 2018

af

af

Sanne Caft

d. 20. apr. 2018

Vikingetiden bliver genopdaget i denne grundige gennemgang af en voldsom og voldsomt fascinerende epoke, som rummer meget mere end forestillingen om hornklædte hjelme og brutal fremfærd. Til historisk interesserede.

Vikingetiden er hyldet i både glorificerende forestillinger med blodige beretninger om tapre og rådsnare mænd, der ikke frygter døden, og årtiers misforståelser og banal fiktionalisering. Forfatteren, der er historiker og skribent folder epoken fra ca. 800 - 1050 ud med mange detaljer og træk på nyeste forskning. Illustrationer af artefakter, kort og tegnede tableauer gennem hele bogen.

Man mærker forfatterens baggrund både som fagperson og som skribent. Sproget er blomstrende og engagerende at læse. Forfatteren blander viden, der er bundet tæt op på forskning og kilder, med mere fabulerende og fiktionaliseret stof med antagelsen af, at sådan kunne det have været.

Det vrimler med romaner og fagbøger om vikingetiden fra Røde OrmVikinger i krigVikingernes liv og færdenPolitikens bog om Danmarks vikingetid og frem. Denne adskiller sig ved at være tættest muligt koblet på kilderne og afstå fra vikingetids-romantik. Vikinger i krig, Vikingernes liv og færden og Politikens bog om Danmarks vikingetid er også generelle og nyere introduktioner og oversigtsværkerDet vrimler med romaner og fagbøger om vikingetiden fra Røde Orm og frem. Denne adskiller sig ved at være tættest muligt koblet på kilderne og afstå fra vikingetids-romantik. , Vikingernes liv og færden og Politikens bog om Danmarks vikingetid er også generelle og nyere introduktioner og oversigtsværkerDet vrimler med romaner og fagbøger om vikingetiden fra Røde Orm og frem. Denne adskiller sig ved at være tættest muligt koblet på kilderne og afstå fra vikingetids-romantik. Vikinger i krig, og Politikens bog om Danmarks vikingetid er også generelle og nyere introduktioner og oversigtsværkerDet vrimler med romaner og fagbøger om vikingetiden fra Røde Orm og frem. Denne adskiller sig ved at være tættest muligt koblet på kilderne og afstå fra vikingetids-romantik. Vikinger i krig, Vikingernes liv og færden og er også generelle og nyere introduktioner og oversigtsværker.


Jyllands-posten

d. 4. juli 2018

af

af

Flemming Østergaard (f. 1948)

d. 4. juli 2018


Kristeligt dagblad

d. 2. aug. 2018

af

af

Kristian Østergaard (f. 1966)

d. 2. aug. 2018


Weekendavisen

d. 15. juni 2018

af

af

Thorkild Kjærgaard

d. 15. juni 2018