Lærke Kløvedal ser tilbage på sin opvækst i Thy. Hendes far, Troels Kløvedal, sejlede rundt på verdens have. Han rejste væk fra hverdagen, men hverdagen var også Lærke. Erindringsfortælling om svigt og længsel i opvæksten. Til alle læsere af biografier.
Som datter af forfatter og skipper Troels Kløvedal vokser Lærke Kløvedal op hos sin mor i Thy. Far og mor bor ikke sammen og besøgene på Troels Kløvedals store gård på Djursland er sjældne. Og selv om Lærke har ni sted- og halvsøskende føler hun sig som enebarn. Hun savner sin far og føler det akavet, når folk ønsker at snakke med hende om ham. Hun oplever under sin opvækst mange skift og ustabile voksne, hvor lysten til frihed ofte overskygger evnerne til at skabe trygge rammer for Lærke. I tilbageblik forsøger hun som voksen, at forstå sig selv og sin far. For kan den store og berusende forelskelse fx godt afløses af den varige kærlighed?.
Det er en velskrevet, følsom og fint fortalt erindringsfortælling, om Lærke, der leder efter sine egne ben at stå på. Bogen kan både læses som en personlig beretning, men den skriver sig også ind rækken af bøger, der diskuterer hippietidens idealer og konsekvenserne ved at forfølge sine egne drømme, mens ens børn savner nærhed fra far og mor.
Tematisk lægger bogen sig meget tæt op af Det bedste man kan sigeKun når det regner, hvor Nadia Kløvedal Reich skriver om sin kendte far Ebbe Kløvedal Reich. En anden stærk biografi med temaet far-datter er Kun når det regner af Marie BrixtofteTematisk lægger bogen sig meget tæt op af Det bedste man kan sige, hvor Nadia Kløvedal Reich skriver om sin kendte far Ebbe Kløvedal Reich. En anden stærk biografi med temaet far-datter er af Marie Brixtofte.