Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sønner


Beskrivelse


Fester, piger og knallerter er det vigtigste for de fire venner Bimse, Søren P, JP og Bettemand. De bor i Aarhus, og historien foregår i slutningen af 1970'erne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. jan. 2015

af

af

Lars Larsen

d. 14. jan. 2015

Roman for unge fra 13 år om de 4 venner Bimse, Søren P., JP og Bettemand, der mest bruger tiden på knallerter, fester og piger og mindre på skolen.

Bogen følger de 4 drenges tilværelse som unge i 1970'ernes Aarhus. Den skildrer gruppens fælles oplevelser suppleret med nedslag i de fire drenges familier. Fester, knallerter og piger fylder det meste af deres univers, og der er flere seksuelle debuter og skiftende kæresteforhold i romanens løb. Der bliver boret og planet Puch Maxier og Flagskibe, og drengene går ikke af vejen for et rask slagsmål, men for en af dem går det galt.

En god skildring af drengeliv i 1970'ernes Aarhus med en del henvisninger til tidens musik og et par til årtiets politiske dagsordener. Troværdige beskrivelser af familieforhold og problemløsninger, der tydeligt har baggrund i forfatterens erfaringer som socialpædagog.

Giver mindelser om, men er ikke lige så barsk som Kim Fupz Aakeson GerningsmændVi som ser på. Anbefales hvis du har læst Johan Unenges Vi som ser påGiver mindelser om, men er ikke lige så barsk som Kim Fupz Aakeson Gerningsmænd. Anbefales hvis du har læst Johan Unenges .