Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sørens : en bog til tænksomme børn


Beskrivelse


En fortælling om drengen Søren, der går i 6. klasse. I skolegården udspiller livet sig for en række børn, der i deres leg strejfer nogle af tilværelsens grundvilkår, hvorved tråden knyttes tilbage til eksistensfilosoffen Søren Kierkegaard.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. maj 2013

af

af

Hans-Christian Uth

d. 17. maj 2013

Materialet er tænkt anvendt i undervisningen på skolens mellemtrin i fagene dansk, historie og kristendomskundskab. Det har ingen relevans i relation til børns fritidslæsning.

Materialet består af en elevbog og en lærervejledning, som også rummer et optryk af elevbogen. Elevbogen er en fiktionsfortælling, hvor Søren Kierkegaard er omplantet til en nutidig 6.klasse. Fortællingen beskriver nogle hændelser i skolegården, hvor bl.a. H.C. Andersen, Heiberg, Regine Olsen og Gud optræder i skikkelse af nutidige elever og skoleinspektør. Fortællingen virker noget fortænkt, og den mangler en indre nødvendighed, så eleverne vil ikke læse den som en elementært god historie. Først når en lærer sætter fortællingen i perspektiv og relation til Kierkegaards liv, tid og tanker, bliver fortællingen relevant. I elevbogen fremstilles personerne i en række karikaturagtige s/h tegninger. Lærervejledningen består af en generel beskrivelse af tankerne bag udgivelsen og af kortfattede vejledninger til de nævnte tre fag. I disse afsnit oplistes de Fælles Mål, som forfatteren mener tilgodeses gennem arbejdet. Endelig findes en beskrivelse af anvendelse af elevbogen i et tværfagligt forløb.

For samme målgruppe findes en beskrivelse af Kierkegaard i Da de store var små fra 2009 og i Filosofi fra 2012. For en lidt ældre målgruppe har vi en omtale i 50 klassiske filosoffer fra 2004, og for nylig er udkommet monografien Hvem Søren var Kierkegaard?.

Sympatisk men ikke helt vellykket udgivelse.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 21. maj 2013

af

af

Nina Eriksen

d. 21. maj 2013


Weekendavisen

d. 24. maj 2013

af

af

Kai Sørlander

d. 24. maj 2013


Religionslæreren

Årg. 109, nr. 4 (2013)

af

af

Heidi Visbech Madsen

Årg. 109, nr. 4 (2013)