Bøger / faglitteratur

Søvn


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Psykolog fortæller om søvnens mange funktioner for såvel krop og psyke. Med anekdoter om at det f.eks. hjælper at spille på didgeridoo, hvis man lider af søvnapnø.

Indhold

Den gyldne middelvej ; Et spørgsmål om stil ; Forhindringer før og nu ; Tips, træning og terapi


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. aug. 2019

af

af

Heidi Mørch

d. 20. aug. 2019

Hvorfor spilder vi 10.000 dage af en gennemsnitslevealder på at sove? 60 siders superinteressant læsning om emnet søvn, som alle kan blive lidt klogere af.

"Er søvn evolutionens største fejltrin nogensinde?" spørges der i denne bog i serien "Tænkepauser". Svaret er ubetinget nej, søvnens fordele opvejer langt dens ulemper. Vi bliver præsenteret for søvnens mange funktioner for såvel krop og psyke. Der bliver også plads til kuriøse anekdoter, hvem skulle fx have troet, at det hjælper at spille på didgeridoo, hvis man lider af søvnapnø? Forfatteren er psykolog ved Aarhus universitet.

Det er imponerende at så mange aspekter af - og så meget viden om - et så stort emne som søvn kan formidles på en både frisk, underholdende og humoristisk måde på så få sider.

Udstyr, omfang, kvalitet og formidlingsniveau er som de øvrige titler i forlagsserien "Tænkepauser". Nyere titler om emnet søvn er bl.a. SøvnkurenForstå din søvn fortrinsvis en brugsbog med konkrete råd og strategier til bedre søvn og Forstå din søvn med hovedfokus på hjernen og hvordan søvn holder den i standUdstyr, omfang, kvalitet og formidlingsniveau er som de øvrige titler i forlagsserien "Tænkepauser". Nyere titler om emnet søvn er bl.a. Søvnkuren fortrinsvis en brugsbog med konkrete råd og strategier til bedre søvn og med hovedfokus på hjernen og hvordan søvn holder den i stand.