Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sofie & Alvar


Beskrivelse


Efter en alvorlig rideulykke har Sofie mistet sin yndlingshest og er blevet bange for at ride. Da hun møder islænderhesten Alvar, finder hun glæden ved heste igen, og nu skal hun bare have overbevist sin mor.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. jan. 2014

af

af

Maria Sjøblom

d. 24. jan. 2014

Her er der guf til alle heste-interesserede piger fra 10 år. Serien er allerede kendt af børnebibliotekets lånere og behøver ikke yderligere formidling.

Nu kommer endelig 2. bind i serien om rideskolen Ponygården. Hver bog følger en af de piger, der går til ridning. I denne bog er 13-årige Sofie hovedpersonen. Hun er blevet bange for at ride efter et dramatisk styrt og hendes yndlingshests død, som afsluttede bind 1 og her kort ridses op igen. Sofies mor er tidligere konkurrencerytter og forstår ikke, at Sofie falder for den islandske hest Alvar. Sofie får hjælp til at komme sig over sorgen af den ellers så lukkede Steffi og til slut ender det hele heldigvis lykkeligt. Pigegruppen beskrives levende og let genkendelig, sproget er flydende og handlingskurven er perfekt afbalanceret til målgruppen. Endnu en helt igennem vellykket bog af forfatteren, som man mærker, både er en erfaren skribent og tidligere heste-pige. På bagsiden og ved hvert kapitel er en QR-kode, som nemt guider læseren hen til små, gode film med staldtips. Forsiden er nutidig og med et charmerende billede af hesten Alvar.

Serien lander midt mellem Inger Frimanssons UFO-Klubben og Pia Hagmars Klara-serie, men topper dem begge kvalitetsmæssigt. Dette 2. bind i serien lever fuldt ud op til den høje standard i 1. bind.

Skøn bog og et "must-read" for alle heste-tossede piger.