Bøger / faglitteratur

Sommerblomster i krukker


Beskrivelse


Råd om valg af blomster og krukker, farvesammensætning, såning og plantning, jord og gødning, vanding og pasning, krukkefødder og overvintring.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. mar. 2009

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 23. mar. 2009

En allround bog om krukkehaven, som både nybegyndere og lidt mere erfarne kan hente basal viden og inspiration i.

Forfatteren, der har skrevet flere havebøger, er hortonom og landskabsarkitekt. Bogen er fagligt velfunderet og kommer i kortfattet form godt rundt om emnet. Udstyrsmæssigt er bogen måske ikke så flot og trendy som mange nyere havebøger, men dens mange farvefotos er fuldt tilstrækkelige til at belyse teksten og giver et fint indtryk af de valgte plantesammensætninger. Både det praktiske og det æstetiske aspekt behandles. Grundlæggende anvisninger på plantekøb, frøsåning, jordblanding, gødning og vanding m.m. efterfølges af en række eksempler på sammenplantninger, hovedsageligt med sommerblomster, både nye og velkendte. Der er ingen overordnede betragtninger om plantekomposition m.h.t. højde, form og farve, men eksemplerne ledsages af uddybende kommentarer og viser planter, der passer sammen og klæder hinanden og krukken. Bogen afsluttes med en kortfattet planteoversigt.

Der mangler ikke litteratur om emnet, men den store interesse for krukkehaven berettiger også denne lille saglige og inspirerende bog.

En god allround lille bog om krukkehaven til alle typer haver, der giver en generel baggrundsviden og inspirerer til plantesammensætninger.


Berlingske tidende

d. 9. apr. 2009

af

af

Birgit Staarup

d. 9. apr. 2009