Bøger / skønlitteratur / roman

Sommermørke


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


I tre år har Lelle ledt efter sin datter Lina, der forsvandt, mens hun ventede på bussen. Nu er endnu en pige, der ligner Lina, forsvundet, og Lelle fatter håb.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. nov. 2018

af

af

Rikke Bruun

d. 28. nov. 2018

I det nordlige Sverige, hvor sommernætterne er lyse, kører Lelle rundt på tredje år og leder efter sin forsvundne datter Lina. Alle andre, inklusiv politiet, har givet op, men da endnu en ung pige forsvinder, fatter Lelle håb. For læsere af nordiske spændingsromaner.

Meja er lige flyttet til den lille by Glimmersträsk sammen med sin mor, der på nettet har mødt Torbjörn, som de nu bor hos på hans gård langt inde i skoven. For at slippe væk fra morens druk og de overvældende sexlyde fra soveværelset, søger Meja ud i skoven, hvor hun møder den unge Carl-Johan. Hver nat kører Lelle en ny strækning i den store skov, hvor han med pistolen i bæltet undersøger gamle faldefærdige bygninger i håbet om at finde spor af datteren Lina. Eftersøgningen er en besættelse for ham, men da skoleåret starter, må han igen vende tilbage til jobbet som lærer. Her møder han Meja, som tydeligvis ikke har det godt, selvom hun er flyttet fra moren og hjem til Carl-Johan, hvor der måske nok er trygt men også meget anderledes. Carl-Johans familie tror nemlig, at samfundets kollaps er nær. Og så forsvinder endnu en ung pige.

En meget stemningsfyldt spændingsroman, hvor man tydeligt mærker personernes desperation og håb. Kan varmt anbefales.

Naturen og melankolien spiller ofte en rolle i de nordiske spændingsromaner/krimier som i Johan Theorins Skumringstimen, der også omhandler en forælder, der leder efter sit forsvundne barn.


litteratursiden.dk

d. 3. juli 2019

af

af

Pia Bechmann

d. 3. juli 2019

En ung pige forsvinder sporløst i de norrlandske skove, og år senere krydser løgn og sandhed spor i det lille landsbysamfund. Kras og underholdende thriller fra svensk debutant. Da gymnasielæreren Le...


Politiken

d. 30. mar. 2019

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 30. mar. 2019


Berlingske tidende

d. 19. feb. 2019

af

af

Merete Reinholdt

d. 19. feb. 2019


Jyllands-posten

d. 17. feb. 2019

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 17. feb. 2019