Bøger / skønlitteratur / roman

Sort sti


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Rebecka Martinsson er efter en lang sygdomsperiode tilbage i barndomsbyen Kiruna, hvor hun begynder at arbejde som anklager. Her bliver hun involveret i fundet af en død kvinde i et fiskeskur på en tilfrossen sø.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

2006

af

af

Per Drustrup Larsen

2006

I begge de to første (af 6 planlagte) bind om juristen Rebecka Martinsson blev hun udsat for dramatiske og traumatiserende oplevelser i forbindelse med flere drab i kirkelige miljøer på hendes hjemegn omkring Kiruna. I denne nye bog er hun under rekonvalescens og er begyndt at arbejde lidt som offentlig anklager i barndomsbyen og indblandes her i en sag udenfor det kirkelige miljø, men med en stor minevirksomhed som central aktør. Historien begynder med et barskt fund af en død kvinde i et flytbart fiskeskur, og så ruller sagen ellers i hurtigt tempo med adskillige handlingsspor. Foruden de sammenhængende mordsager, der dukker op undervejs i forbindelse med det internationale minefirma med nordsvenske rødder og med forbindelser i bl.a. Congo, fortælles historierne om et kompliceret familieforhold i familien bag firmaet, den betændte situation i Congo, de lokale politifolks privatliv samt Rebeckas egen barndom, hendes psykiske problemer efter traumerne og hendes forhold til andre folk især en mandlig tidligere kollega. Alt dette fortælles i en helt sammenhængende og fascinerende fortælling, hvor formen er ukronologisk med mange tidsspring. Læserne skal være opmærksomme på, hvor i tid og historie man befinder sig, men det er en fortællemåde, der bidrager fint til spændingen, og bogen er på alle måder en svensk thriller og krimi i topklasse.


litteratursiden.dk

d. 27. nov. 2006

af

af

Mie Henriksen

d. 27. nov. 2006

Frosten og ensomheden knuger sin hånd om det nordlige Sverige, hvortil juristen Rebecka Martinsson er vendt tilbage. Isnende stemningsfuld er handlingen i denne fængslende roman. De blodige begivenhed...


Politiken

d. 11. nov. 2006

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 11. nov. 2006


Kristeligt dagblad

d. 4. jan. 2007

af

af

Mie Petersen

d. 4. jan. 2007


Berlingske tidende

d. 18. nov. 2006

af

af

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

d. 18. nov. 2006


Weekendavisen

d. 24. nov. 2006

af

af

Katinka Bruhn

d. 24. nov. 2006


Jyllands-posten

d. 10. nov. 2006

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 10. nov. 2006