Bøger / skønlitteratur / roman

Sortsyge


Beskrivelse


24-årige Freja møder svenske August på Tinder. Han lever polyamorøst med flere kærester. I starten tiltrækker det Freja, men langsomt begynder jalousien at fylde mere og mere. Hun stalker de andre kvinder på Instagram og sammenligner sig konstant med dem.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. aug. 2020

af

af

Sanna Stagaard Gade

d. 10. aug. 2020

24-årige Freja møder svenske August på Tinder. August er polyamorøs og er i forhold med flere kvinder. I starten tiltrækker det Freja, men langsomt begynder jalousien at fylde mere og mere. Autentisk historie om den altopslugende jalousi. For yngre læsere af ny dansk litteratur.

Freja er 24 år og bor i København. Hun dater både mænd og kvinder, og da hun møder August er det en del af tiltrækningen, at han lever polyamorøst. I starten fascinerer det Freja og hun er meget nysgerrig på de andre kvinder. Men jo mere hun forelsker sig i August, jo mere fylder jalousien. Hun stalker de andre kvinder på de sociale medier, og prøver at lære så meget om dem som muligt. Jalousien fylder til sidst så meget, at August dropper alle de andre kvinder. Men jalousien er stadig en fast del af deres forhold. I et sidste forsøg på at komme jalousien til livs, begynder hun at opsøge Augusts andre kvinder. Det er forfatteren debutroman, og den autentiske historie tager udgangspunkt i hendes eget liv.

Stærk, letlæst og autentisk roman om den altopslugende jalousi. Det intense og direkte sprog gør at man kommer helt ind under huden på Freja og alle hendes tanker. Det er hårdt at læse hvordan jalousien opsluger hende og forvrænger hendes verdensbillede. Det er en sikker og velskrevet debut.

Lignende titler om ung kærlighed og jalousi er NoraHjertet er kun en muskel og Hjertet er kun en muskelLignende titler om ung kærlighed og jalousi er Nora og .


litteratursiden.dk

d. 14. sep. 2020

af

af

Kamilla Ane Petersen

d. 14. sep. 2020

Sortsyge er en modig insisteren på at beskrive en af livets sværeste og mest tabuiserede følelser; jalousi. Desværre står klicheerne i kø. Allerede mødet med bogens omslag er på en og samme tid drage...


Politiken

d. 29. aug. 2020

af

af

Inger Christine Løwe

d. 29. aug. 2020


Information

d. 11. sep. 2020

af

af

Bodil Skovgaard Nielsen

d. 11. sep. 2020