Bøger / skønlitteratur til børn

Spiller engle fodbold?


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Billedbog. Martins farfar er død, og Martins familie fortæller ham englehistorier fra Bibelen til trøst.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. nov. 2010

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 29. nov. 2010

En kristen billedbog med englehistorier fra bibelen smukt illustreret af en billedkunstner. En bog, der kan bruges fra godt 4 år i kirkesammenhænge, i skoler og institutioner eller i familien efter et dødsfald.

Forfatteren er præst og illustrator er billedkunstner, og den sidste har også illustreret Musen og elefanten (10/22). Her har de samarbejdet om en smukt, forarbejdet bog, der er udkommet i 500 nummerede eksemplarer. En bog i stort tværformat på lækkert, glittet papir, hvor kunstnerens flimrende, rytmiske og dirrende billeder med brede penselsstrøg rigtigt kan præsentere sig i stærke, varme farver med motiver fra himmelen eller jorden med antydede figurer, der næsten eksploderer på lærredet. Det er billeder, man kan gå længe på opdagelse i. Temaet er som sagt engleberetninger fra bibelen sat ind i en ramme af en dreng, der har mistet sin farfar, og nu spekulerer over det med at være en engel. Hans familie fortæller ham så historierne om Jakobsstigen, om Bileals æsel og naturligvis om Maria og Jesus, inden bogen afsluttes med forskellige aftenbønner. Teksten er oplæsnings eller måske i højere grad fortælleegnet.

Vi har mange billedbøger med engle i, men umiddelbart kommer Nils Hartmanns Engle (96/13). tæt på.

Udover at man kan nyde de smukke billeder, så er det en bog, som kan bruges til emnearbejde i forskellige institutioner, men sandelig også til sorgarbejde i familiens skød.