Bøger / skønlitteratur til børn / fantastiske fortællinger

Splittet


Beskrivelse


Robert og Alice er tvillinger på 14 år og tæt forbundet, men alligevel forskellige. Da ondskaben indtager den kloge Robert, forandres deres forhold, og der sker mange mystiske ting i den lille engelske landsby.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. maj 2008

af

af

Inger Søndergaard

d. 15. maj 2008

Roman med fantastiske elementer, som henvender sig til børn og unge fra 11 år, der lige som bogens 14-årige tvillinger står på tærsklen mellem barn og voksen i fuld gang med at skabe deres egne værdier i kampen mellem godt og ondt.

Bogens engelske forfatter har ikke før skrevet romaner på dansk, men vi kender hende fra billedbøgerne om Anne Frank, 2005 og Jeanne d'Arc, 1999. Hendes historiske flair afspejles også i Splittet, som er en næsten klassisk engelsk roman med nutidigt islæt. Tvillingerne: Dydsmønsteret Robert og den impulsive Alice er tæt forbundet og hinandens modsætninger. De bor hos deres far en aldrende professor i en lille engelsk landsby, da en overnaturlig person "falder ned fra himlen". Ondskaben får tag i Robert, og balancen er i uorden. Syndefaldet eller "Fall of man" er et gennemgående tema Historien er let og hurtigt fortalt, hvor især dialogen bringer historien videre.

Bogens dystre sorte omslag og tema med splittede tvillinger ansporer til sammenligning med serien: T-witches, der begyndte med Tvillingemagi, 2004, men Splittet lægger langt mindre vægt på det magiske og uhyggelige.

Velsmurt og let roman, især for børn og unge, der har brug for en let indgang til den engelske fantastiske fortælling.


Børn & bøger

Årg. 61, nr. 6 (2008)

af

af

Kirsten Aggerholm

Årg. 61, nr. 6 (2008)Informationer og udgaver