Bøger / faglitteratur

Spøgelsesfronten : Ardennerne 1944: Hitlers sidste offensiv


Beskrivelse


I hemmelighed havde Hitler planlagt en sidste offensiv, og den 16. december 1944 kom overraskelsesangrebet mod de allierede styrker. Fortællingen om det, der skulle blive det største og blodigste slag, den amerikanske hær udkæmpede under Anden Verdenskrig.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. sep. 2014

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 10. sep. 2014

Dette spændende og yderst velfortalte værk om Tysklands dramatiske vinteroffensiv i Ardennerne 1944, der populært også kendes under betegnelserne "Battle of the Bulge", "Slaget om lommen" eller "Panserslaget ved Ardennerne", er til alle med interesse i krigshistorie og/eller 2. verdenskrig. Vil også kunne bruges til den lidt større historiske gymnasieopgave.

Jakob Sørensen, der er ph.d. i historie og lektor på KVUC, har tidligere bl.a. skrevet D-dag : Operation Overlord 6. juni 1944, der i 2014 udkom i 5. udg. Nærværende bog, som er skrevet på grundlag af den eksisterende engelsksprogede internationale litteratur om Ardenner-offensiven, har mindst samme potentiale, idet der er tale om historieformidling på højt niveau. I korte kapitler, der gør det let for læseren at bevare overblikket og tilegne sig stoffet, viser Sørensen, hvordan Hitler i et desperat forsøg på at holde fjenderne ude fra tysk jord satte sine sidste reserver ind i en modoffensiv i Ardennerne. Ca. en million mand kæmpede i slaget, der blev det største den amerikanske hær har deltaget i. Illustreret med sort-hvide fotos. Med kort over frontlinjen, signaturforklaring til bogens kort, oversigt over styrker, tidslinje, litteraturliste, billedliste, noter og register.

Eneste værk på dansk, der har hovedfokus på Ardenner-offensiven.

Der er tale om det første samlede værk på dansk om Ardenner-offensiven 1944, som tillige er yderst velfortalt, velskrevet og lærerig. Med stort læserpotentiale på alle biblioteker.


Krigsvidenskab.dk [online]

d. 27. feb. 2015

af

af

Niels Bo Poulsen

d. 27. feb. 2015


Berlingske tidende

d. 5. okt. 2014

af

af

Jan Hedegaard

d. 5. okt. 2014


Weekendavisen

d. 19. sep. 2014

af

af

Niels-Birger Danielsen

d. 19. sep. 2014