Bøger / faglitteratur / øvelser

Spørgsmål som forløser : Sedona-metoden


Beskrivelse


En metode til personlighedsudvikling, der bygger på frigørelse fra begrænsende tanker. Ved at stille sig selv tre enkle spørgsmål, kan man arbejde med at gøre sig fri af negative tanker og uopfyldte ønsker.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. dec. 2014

af

af

Jette Landberg

d. 8. dec. 2014

Sedona-metoden lærer os at slippe begrænsende tanker og således blive fri. Man skal ikke hænge fast i lidelsen, men lære at acceptere ting, der ikke kan ændres. En omfattende men ikke vanskelig metode for dem, der ønsker at udvikle sig.

En metode til personlighedsudvikling, der bygger på frigørelse fra begrænsende tanker. Ved at stille sig selv tre enkle spørgsmål, kan man arbejde med at gøre sig fri af negative tanker og uopfyldte ønsker. I virkeligheden opfyldes ønsker ofte, når man frigør sig fra dem. Man kan bruge metoden løbende til at opnå en bedre livskvalitet. Første halvdel af bogen giver en grundig beskrivelse af metoden med mange eksempler, anden halvdel er en gennemgang af selve metoden på forskellige områder i livet med spørgeguide. Hale Dwoskin har arbejdet med metoden i 30 år, han overtog den fra sin mentor, Lester Levenson og stiftede Sedona Training, der har ført metoden ud i verden.

Som mange andre selvudviklingsbøger er denne meget amerikansk i sin tilgang. Der er rigtig mange rosende ord og eksempler på, at metoden har ført til bedre liv, bedre job, flere penge. Selve metoden er dog fint beskrevet og vil kunne følges af folk evt. med en sparringspartner.

En mere dansk tilgang kan findes i Lev dig lykkelig - med positiv psykologiThe secret - hemmeligheden, metoden har elementer af positiv psykologi. The secret - hemmeligheden er en umiddelbart enklere metode til at tiltrække lykkeEn mere dansk tilgang kan findes i Lev dig lykkelig - med positiv psykologi, metoden har elementer af positiv psykologi. er en umiddelbart enklere metode til at tiltrække lykke.Informationer og udgaver