Forfatterens tidligere elever vil sikkert kunne nikke genkendende til en række af bogens skildringer, ligesom andre friskolefolk kan få inspiration til det at fortælle for børn og unge.
Steff Ejlertsen, der nu er pensionist, har en lang lærerkarriere bag sig, blandt andet som underviser på Nordsjællands Efterskole og forstander på Fårevejle Fri- og Efterskole. I bogens godt 40 mere eller mindre enkeltstående afsnit både gengiver og genfortæller han nogle af de historier, han har anvendt i fortælletimer og ved morgensamlinger. Ejlertsen anvender både samfundsaktuelle og historiske temaer, ligesom de forskellige højtider giver anledning til refleksion over livet. I en række fortællinger trækker Ejlertsen også på sine egne minder fra sin drengetid, hvor han især gerne erindrer nogle af sine egne lærere, fx lærer Stadsager på Stouby Skole, der kunne holde skolebørnene i ånde med medrivende historier. Det ændrer dog ikke ved, at Ejlertsens egne erindringer i bogen ikke rigtigt løfter sig fra papiret, ligesom en række af afsnittene er lovligt private. I klargøringen anbefales bogflapperne bevaret, for herpå er trykt indholds- og forfatterbeskrivelse.
I eksempelvis Himmelspejl, 2010, demonstrerer friskolemanden Aksel Bording også mulig formidling af især matematik og naturvidenskab gennem fortælling.
Bogen vil hovedsageligt have lokal interesse.