Bøger / skønlitteratur / roman

Stille flyder Havanas gader


Beskrivelse


En historie der strækker sig fra 1958 til 1994, om en far og hans søn, hvis liv er afskærmet fra hverandre, fletter sig parallelt med hinanden - med Cuba og revolutionen, kærligheden og ambitionerne som bagtæppe.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. apr. 2019

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 9. apr. 2019

En stort anlagt fortælling, der strækker sig fra 1958 til 1994. En far og hans søn, hvis liv er afskærmet fra hverandre, fletter sig parallelt med hinanden, med Cuba og revolutionen, kærligheden og ambitionerne som bagtæppe. Til romanlæsere der vil underholdes, men også beriges.

Rubén, den ene af to hovedpersoner, var et såkaldt Peter Pan barn i den operation mellem 1960-62, der sendte over 14000 uledsagede børn fra Cuba til Miami. Ad omveje ender han i Danmark, og som 19-årig, i 1978, tager han tilbage til Cuba, for at genvinde sin cubanske identitet og at finde sin mor. Han bliver en del af revolutionen, får for en tid arbejde som kurér, med de privilegier det giver, men må vedvarende kæmpe for sin accept og for selv at finde ro og rødder. Et andet spor følger Simon, der i 1958 er udstationeret med sin kone på Cuba. En affære får store følger og mens Simons kone oplever større og større selvstændighed, falder Simons verden sammen, netop som revolutionen rykker nærmere og tvinger ham til at tage et skæbnesvangert valg.

En smuk, sprogligt formidabel og intenst opbygget roman. Jeg blev fuldstændigt opslugt af de to spor romanen lægger ud og nød historiens vingesus og det unikke indblik man får i Cubas historie og kultur. Varm anbefaling til en bred læserskare.

Havana tur/returDrømmehjerte er et glimrende sted, at læse mere om Cuba, fra samme periode. Cecilia Samartin er en anden romanforfatter der skriver om Cuba og revolutionen, fx i DrømmehjerteHavana tur/retur er et glimrende sted, at læse mere om Cuba, fra samme periode. Cecilia Samartin er en anden romanforfatter der skriver om Cuba og revolutionen, fx i .