Denne bog vil tiltale læsere af magisk realisme, læsere af myter, eventyr og poesi.
I et interview siger Okri, at han benytter "sky-metoden", altså: som man i et landskab springer fra sten til sten, bevæger man sig i hans historie svævende fra sky til sky. Man springer i tid og rum. Det er en fabel, en poetisk, realistisk og magisk historie om et smukt land, hvor der bor forskellige stammer. En af dem har en klog konge, og denne konge har en søn, der vil lære om denne verden, om ulighed og lighed om levevilkår, kunst og kærlighed. Han forelsker sig undervejs i en mærkelig pige, hun er fra en stamme, hvor kunsten er dét, der påvirker alt i livet. Vi befinder os som læsere i et drømmenes og symbolernes univers, det er en allegori, det er et eventyr, og nok fremkommer navnet Afrika, men længe inden da havde min fantasi tegnet dette kontinents jungle, sletter, bjerge og dale på min indre skærm.
Britiske dagbladsanmeldelser siger Rushdie, Garcia Marquez, men under alle omstændigheder er Okri en moderne og loyal udgave af den afrikanske fortælletradition.
Det er en stor smuk og grusom beretning, den handler både om, hvordan menneskene kan mishandle vores jord og hinanden, men også om, hvordan kunsten kan flytte vores bevidsthed. Bogen er en udfordring, men den er arbejdet værd. Her er i øvrigt meget gedigent materiale til både læsekredse, voksenundervisning og gymnasieklasser.