Bøger / skønlitteratur / roman

Stoleleg : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi. En plastikkirurg, der har ændret udseendet på terrorister, bliver fundet hængt i Belgien. Liget af en tjekkisk politiker bliver fundet på en afsides fængselsø i Toscana og en albansk våbenhandler bliver skudt i Stockholm. Sagerne strækker sig over landegrænserne og Opcop begynder jagten på en eller flere mordere i en sag med både politiske og etiske motiver.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. sep. 2012

af

af

Conni Boll Christensen

d. 4. sep. 2012

Stoleleg er anden del af krimiserien om Opcop, som er en hemmelig gruppe af Operating Cops under Europol. Målgruppen er både nye og trofaste fans af Arne Dahl. Førstnævnte får en spændende læseoplevelse, men går glip af meget, da bogen indeholder flere referencer til Hviskeleg, som er første del og hele A-gruppe-serien.

Den tidligere politi- og stridsmand Viggo Norlander har inviteret konen ud på et værtshus i Stockholm og ganske uforvarende bliver han vidne til flere drab, En af de dræbte er en lyssky albansk våbenhandler. Nærmest samtidig bliver en plastikkirurg med terroristforbindelser fundet hængt i Belgien og liget af en tjekkisk EU-politiker bliver fundet i Italien. Sagerne går på tværs af landegrænser og Opcop kobles på. Efterforskningen tyder på et politisk motiv og snart er Arto Söderstedt involveret personligt i sagen på grund af sin politiske fortid. Men noget stemmer ikke, og Paul Hjelms gruppe må kigge i flere retninger, da en mistanke om hemmelige videnskabelige eksperimenter på mennesker dukker op. Elegant veksler bogen i både tid og sted og de forskellige mord-motiver giver anledning til både politiske og etiske diskussioner blandt den brogede skare af politifolk i Opcop.

John Le Carres Smiley-bøger og Len Deightons serie om Bernard Samson efterlod også læserne med både herlige læseoplevelser og et uafklaret spørgsmål eller to.

Elegant kombineret krimi til læsere, der gerne vil underholdes og udfordres på alle 464 sider.


litteratursiden.dk

d. 10. okt. 2012

af

af

Bettina Schnegelsberg-Laursen

d. 10. okt. 2012

Anden del af Opcup-serien, der har lånt titler fra uskyldige børnelege, er en superspændende, aktuel og tankevækkende krimi. Helt så uskyldigt, som titlen antyder, er det naturligvis ikke. Hela havet...


Berlingske tidende

d. 22. dec. 2012

af

af

Merete Reinholdt

d. 22. dec. 2012


Politiken

d. 6. okt. 2012

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 6. okt. 2012


Jyllands-posten

d. 27. sep. 2012

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 27. sep. 2012