Bøger / faglitteratur

Stop downloading : rundt om teori U


Beskrivelse


Stiller skarpt på hvordan en kompleks virkelighed fordrer nytænkning inden for forretningsudvikling, ledelsesudvikling og personlig udvikling, og giver gennem teori, cases og øvelser en praktisk og procesorienteret indføring i C. Otto Scharmers teori U.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. feb. 2011

af

af

Jette Landberg

d. 18. feb. 2011

For virksomhedsledere, folk på lederuddannelse, forskere i ledelse, studerende og andre, der er seriøst interesserede i, hvordan fremtiden i en ændret verden skal forme sig.

Titlen henviser til, at man skal holde op med at genbruge og kopiere gamle metoder og forståelser. Formålet er at beskrive Teori U på en måde, så den kan anvendes i praksis. Teori U blev skabt af tysk-amerikaneren Carl Otto Scharmer i 2008 med bogen Teori U : lederskab der åbner fremtiden mod en ny social teknologi - presencing, 2010, den har elementer af østlig filosofi og lancerer et nyt begreb, presencing, der er en kobling af nærvær i nuet og sansning. Det teoretiske grundlag, som Scharmer beskriver i sin bog er absolut vanskeligt, Blichmann forklarer det og viser det i praksis. Teori U anses for at være banebrydende indenfor ny ledelsespraksis og et nødvendigt indlæg i en ny og helt anderledes fremtid, hvor de sidste to århundreders ledelsesmetoder ikke mere holder. Forfatteren er erhvervspsykolog og arbejder som ledelsescoach.

Der findes andre bøger om Teori U, udover Scharmers, fx Fortællinger fra U'et, 2010, en række historier om brug af teorien både som ledelsesredskab og udvikling. Bogen her går mere i dybden med anvendelse af metoden i ledelsespraksis.

Vores hjemlige Steen Hildebrandt udråbte Scharmers bog som et mesterværk. Her får vi forklaring og anvisninger på at bruge principperne i praksis. Bogen bliver et hit på diverse uddannelser og burde blive det hos ledere og trendsættere.


Jyllands-posten

d. 27. mar. 2011

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 27. mar. 2011