I 1950'erne sendes en flok samiske børn på nomadeskole. Det er et barskt sted og tredive år senere er deres tilværelse fortsat præget af årene på skolen. For læsere af skæbnefortællinger og dem, der holder af litteratur om samernes forhold.
I 1955 starter en flok børn på nomadeskolen, hvor de med hårde metoder tvinges til at slippe deres modersmål og kultur, for at lære svensk. Nogle af børnene har søskende på andre årgange på skolen, men det er ikke altid en trøst. Børnene er væk fra deres familier i flere måneder og oplever svigt, vold og manglende omsorg. Alle børnene reagerer på forskellige måder. De gør sig hårde og driller de mindre børn eller reagerer fysisk med smerter i kroppen eller angst. I midten af 1980'erne følger vi de samme børn, der nu er blevet voksne, men som med efterveer fra tiden på nomadeskolen stadig har svært ved at finde deres plads i livet.
Velskrevet roman, der trods sine mange samiske ord flyder let sprogligt. Bagerst i bogen er de samiske ord oversat i en miniordbog. Kapitlerne skifter mellem handlingens forskellige karakterer og hopper desuden mellem 1950'erne og 1980'erne.
Af andre romaner med det samiske folk som omdrejningspunkt kan fx anbefales Folk som sår i sneBytte eller forfatterens egen BytteAf andre romaner med det samiske folk som omdrejningspunkt kan fx anbefales Folk som sår i sne eller forfatterens egen .