Bøger / faglitteratur / case studies

Strategieksekvering


Beskrivelse


Om strategieksekvering i virksomheder, dvs. hvordan man sørger for at en virksomhedsstrategi rent faktisk bliver til virkelighed. Med en række cases og interviews af 12 ledere, både fra Danmark og fra udlandet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. nov. 2012

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 13. nov. 2012

Henvender sig mest til ledere og medarbejdere, der arbejder med ledelsesstrategier og strategiudvikling. Kan bruges som supplerende materiale fra og med handelsskoleniveau.

Forfatteren har egen konsulentvirksomhed, der netop er specialiseret i strategieksekvering. Jeg forstår begrebet som det at eksekvere en given valgt strategi; sørge for at strategier ikke blot ligger i skrivebordsskuffen, men at de rent faktisk bliver til virkelighed. Lars Møllers bog er en præsentation af, hvordan man arbejder med strategieksekvering i form af cases fra hans konsulentvirksomhed. Bogen bygger på resultater og erfaringer fra 12 ledere, både fra Danmark og fra udlandet. Alle har de arbejdet med at gøre strategier til virkelighed med hjælp fra forfatterens konsulentvirksomhed. Der er bl.a. cases fra Minsk i Hviderusland, fra Tjekkiet, Slovakiet og fra Alm. Brand Forsikring i Randers. Bogen er bygget op omkring interviews med de 12 ledere, der samlet præsenterer bogens cases, fx markedschefen Morten Bach fra Alm, Brand i Randers som med en effektiviseringsproces opnår en omsætning 50% højere end den forventede.

Endnu ikke andre bøger om begrebet "strategieksekvering", dog Eksekveringsgevinsten fra 2009, og mange andre bøger om ledelsesstrategier fx Strategi i vindervirksomheder og Lars Bo Hansens Strategiudvikling.

Bog om ledelsestrategier, der har styrke i de mange cases. Supplement på hylden på større biblioteker.