Bøger / faglitteratur

Strategi i vindervirksomheder


Beskrivelse


Den første og eneste danske strategibog, der fortæller, hvad der skal til for at blive en vindervirksomhed®. Bestselleren foreligger her i en stærkt revideret 8. udgave med bl.a. nye cases.Strategi i vindervirksomheder er en unik samling af strategiske overvejelser, som gør det nemmere for bestyrelser og direktioner at tackle strategiske udfordringer og føre de virksomheder, de har ansvar for, frem mod vinderpositioner. Bogen handler om og er skrevet til danske virksomheder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. feb. 2010

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 8. feb. 2010

Henvender sig til topledere, konsulenter og andre der beskæftiger sig professionelt med strategisk ledelse. Opgavebrug fra og med godt handelsskoleniveau, men mest for videregående studier.

3. udg. af det som må betegnes som en klassiker i dansk ledelseslitteratur. 1. udg. fra 2003 samt en hel del ændringer. Sidetallet er forøget og alle forbedringer beskrevet kapitel for kapitel, tekst og cases naturligvis opdaterede. Der er fx nyt afsnit om Blue Ocean og opdaterede afsnit omkring "TOWNS-analysen". Samlet stadig en meget kompetent og grundig gennemgang af strategiarbejdet i vindervirksomheder. Med konkrete bud på analyseværktøjer, som kan bruges af danske virksomheder i deres strategiarbejde. Bogens absolutte styrke er udgangspunktet i danske cases. Om bogens ide skriver forfatterne, Jørgen Lægaard, direktør i et konsulentfirma og Mikael Vest stifter af firmaet Vinderstrategi A/S, bl.a."...en dansk strategibog, der kan anvendes af lederne af danske virksomheder, deres rådgivere og studerende ved højere læreranstalter". Bogen er skrevet i et relativt tilgængeligt sprog og må anses at være lige at gå til for målgruppen af topledere og professionelle. Tabeller, skematiske fremstillinger, registre, litteraturhenvisninger og linksamling.

Stadig den eneste danske bog om strategi i vindervirksomheder, og slet ikke andre af dette omfang og med så mange danske cases.

En blivende bog indenfor dansk strategiledelse nu i forbedret 3. udgave. Har man andre udgaver bør de udskiftes.