Bøger / faglitteratur

Strategisk kommunikation for praktikere : i andres brød 2.0 : håndbog om informationsjournalistik, virksomhedskommunikation og public relations


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. aug. 2010

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 19. aug. 2010

En praktisk orienteret håndbog for alle som arbejder professionelt med kommunikation. Oplagt for journalister og kommunikationsfolk og interessant fx for ledere og marketingfolk. Opgavebrug fra og med godt gymnasieniveau.

En gedigen efterfølger til I andres brød, som også er skrevet af Jens Otto Kjær Hansen. I den nye bog er hans "sparringspartner" fra den tidligere bog, Hanne B. Jørgensen, medforfatter. Bogen er ændret så meget, at den må læses som en ny bog og ikke blot en revideret 2. udg. Sidetallet er steget fra 365 til 441 s. Om forskellen på de 2 fortæller forordet, at den nye bog har "fået et markant drej og en kraftig opdatering". Det er en praktisk orienteret bog, der kan bruges som håndbog og læses tematisk. Som jeg forstår det søger bogen at møde 2 vigtige krav til alle som kommunikerer. Nemlig at blande solid teoretisk indsigt i kommunikation med en ligeså solid praksis. Bogen er i 6 dele, og de teoretiske afsnit er krydret med tjeklister, tips, metoder og cases. Som afslutning et afsnit, hvor forfatterne via "stikprøveundersøgelse" blandt ca. 25 kommunikationsfolk tegner et "Portræt af kommunikationsarbejde anno 2010".

Udover nævnte forgænger I andres brød, er der fx Lyt til elefanterne fra 2009 eller en egentlig grundbog som Kommunikationsteori : en grundbog.

En teoretisk velfunderet praktisk orienteret bog om strategisk kommunikation med en relativ smal målgruppe. Mest for de større biblioteker.