Bøger / faglitteratur / øvelser

Stress dig sund : et opgør med stressmyterne


Beskrivelse


Bogen gør op med den hidtidige forståelse af og løsning på stress baseret på den metakognitive tilgang til psykisk helbred. Den metakognitive metode gennemgås teoretisk og med praktiske øvelser og cases.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. sep. 2019

af

af

Pernille Poulsen

d. 11. sep. 2019

Henvender sig til alle der enten har haft/har stress eller fagpersoner, der arbejder med stress, og som er interesseret i metakognitiv terapi.

Psykolog Carsten Juul fremkommer med den tese, at løsningen på stress hovedsagligt skal findes i den måde, vi definerer og behandler stress på - og at man hidtil har gjort dette forkert. En del af bogen bruges på at kortlægge gængse antagelser om stress og diskutere, hvordan stress bør defineres og behandles. Carsten Juul konkluderer, at bekymringer er den altoverskyggende årsag til stress, og netop bekymringer kan man lære at håndtere via den metakognitive tilgang. Denne metode gennemgås derefter teoretisk og med praktiske øvelser og cases.Forfatteren er uddannet psykolog og har haft mange personer og grupper i behandling for stress.

Den metakognitive tilgang er i stærk fremmarch disse år. Dette er en spændende og lærerig bog om emnet.

Psykolog Pia Callesen har også beskæftiget sig en del med metakognitiv terapi. Se fx Grib livet - slip angstenLev mere tænk mindreFængslende tanker og Lev mere tænk mindre. Et andet værk, der ser på hvordan metakognitiv terapi kan ruste én til bedre at tackle udfordringer er Fængslende tankerPsykolog Pia Callesen har også beskæftiget sig en del med metakognitiv terapi. Se fx Grib livet - slip angsten og . Et andet værk, der ser på hvordan metakognitiv terapi kan ruste én til bedre at tackle udfordringer er Fængslende tankerPsykolog Pia Callesen har også beskæftiget sig en del med metakognitiv terapi. Se fx Grib livet - slip angsten og Lev mere tænk mindre. Et andet værk, der ser på hvordan metakognitiv terapi kan ruste én til bedre at tackle udfordringer er .