Genudgivelse af det danske standardværk fra 1982 om nordisk strikketradition. Man arbejder efter diagram, tegninger og generelle beskrivelser. Grundteknikker er tydeligt beskrevet; lidt usædvanligt fremgår selve strikkearbejdet ikke efter trin-for-trin opskrifter. Strikkerne skal derfor indstille sig på en måske uvant anvisningsmetode.
Kunsthåndværker Vibeke Lind, 1923-2013, har markeret sig siden 1950'erne. Mest kendt er denne bog, som nu foreligger i 3. udg. 1. udgave var omtrent samtidig med hønsestrik-bølgen og har bevaret sin værdi som kulturhistorisk dokumentation og strikkeinspirationskilde. Nu er håndstrik og klassiske mønstre igen på mode, og de viste trøjer, vanter, huer mv. virker, på trods af de lidt bedagede, sort/hvide fotos, atter aktuelle og appellerende.
3. udg. er reelt et uændret genoptryk, dog er 1. udgavens få farveill. nu sort/hvide. Forsiden er nænsomt fornyet. Der er ikke mange bøger om nordisk strikketradition, men norske Arne og Carlos byder på kulturhistorie og fornyelse i Strik fra Setesdal, 2013. I 1980'erne kom nogle få titler om emnet, hvor især Fiskertrøjer og andre klassiske trøjer af Uuve Snidare stadig udlånes.
På den fornyede forside til den ellers uændrede genudgivelse står der "Kulturhistorisk strikkebibel", og de slidte eksemplarer kan nu udskiftes. Bogen rummer en guldgrube af mønstre og modeller samt grundlæggende teknik med arbejdstegninger til det traditionsrige strik i enkle snit. Alt illustreret i tegninger og, efter nutidens standard, lidt grumsede, sort/hvide fotos. Man får ikke den gængse strikkeopskrift, men må læse sig til fremgangsmåden og nærstudere diagrammer og skitser. Det har tilsyneladende ikke begrænset bogens popularitet, siden den udkom 1. gang i 1981, at den umiddelbart kan virke lidt vanskelig at arbejde efter.