Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Strik naturligvis!


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Strikkeopskrifter i naturens farver og med inspiration fra de 4 årstider.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. okt. 2008

af

af

Jette Andreasen

d. 23. okt. 2008

Har man mod på en strikkeudfordring er her en række opskrifter, som kræver nærlæsning. Moderigtige bluser og cardigans i tynd uld i naturens farver.

Forfatteren kendes fra farverig børnestrik i Hønsefødder og gulerødder, 2007. Modellerne her er til voksne kvinder og et par til mænd. Sværhedsgraden skyldes, at der arbejdes meget med ind/udtagninger, så bluserne er kropsnære og har mange fine detaljer i mønstre, farveskift, rynker, skrå linier og indsatte lynlåse. Desuden store flader i glatstrikning, der kræver jævn strikning. Alle opskrifterne er gennemarbejdede i 4 størrelser, men der er ikke yderligere teknikforklaringer. Farvefotos viser såvel detaljer, som færdigt arbejde. Bogen fremstår i et smukt layout med indsatte naturbilleder fra de 4 årstider, som har givet inspiration.

Bluserne er strikket i Isager-garn, og den gennemgående høje designkvalitet minder mest om de strikkeopskrifter, man finder i Marianne Isagers bøger, fx Japan, 2007. Dog er modellerne her mere kropsnære og uden det etniske præg, som ofte findes der.

Disse smukt designede bluser virker moderigtige og vil være en kærkommen udfordring for alle velbevandrede strikkere.