Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Strik & stræk


Beskrivelse


Om strikning og strækøvelser. 12 strikkeopskrifter på wellnesrelaterede ting som fx pandebånd, yogastrømper, sjælevarmere og tights, samt afsnit om strikketeknik. 11 strækøvelser for at undgå overbelastningsgener fra strikning, med 5-minutters strækprogrammer til bryst, hænder, fingre, ryg, nakke og hals.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. aug. 2017

af

af

Lone Krøgh

d. 15. aug. 2017

Hvis man strikker meget, kan man få gener i fx nakke og skuldre. I denne bog får ivrige strikkere både opskrifter på strikketøj og på strækøvelser, der kan lindre belastningsgenerne.

Pernille Cordes er strikdesigner og har udgivet bøger om tunesisk hækling. Martha Miehe-Renard er personlig træner med specialist i stræk. Cordes har leveret strikkeopskrifter til den kvadratiske bog på wellnesrelaterede ting som fx pandebånd, yogastrømper, sjælevarmere og tights. Imellem opskrifterne giver Miehe-Renard råd til, hvordan man strækker sin krop, så overbelastningsgener kan undgås. Strækøvelserne bliver beskrevet i tekst og billeder, og der er forskellige programmer til bryst, hænder, fingre, ryg, nakke og hals.

Sympatisk og gennemarbejdet bog med fine strikkeopskrifter og med strækøvelser, der er så enkle, at alle kan lave dem. Blot spekulerer jeg på, om den med sit relativt beskedne antal opskrifter og ditto strækøvelser sætter sig mellem to stole og ikke rigtig tilfredsstiller nogen. På den anden side kan der også være strikkere, som er tiltrukket af lige præcis den type strikkeopskrifter og af det overskuelige ved strækøvelserne.

Strikkebøger findes der masser af, og der findes bøger om udstrækning. Kombinationer findes der ingen af.