Bøger / faglitteratur

Styrken ved professionel læring


Beskrivelse


Beskrivelse af en undersøgelsesmodel, der kan udvikle elevernes læringsprogression ved at understøtte lærernes professionelle læring og kompetenceudvikling.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. mar. 2018

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 7. mar. 2018

Meget interessant og tankevækkende udgivelse for skoleledere, der vil udvikle elevernes læringsprogression ved at understøtte undervisernes professionelle læring. Bogen har relevans for grundskolens skoleledere samt skoleledere i al almindelighed og er oplagt at anvende ved uddannelse og videreuddannelse af skoleledere.

Bogen er forskningsbaseret og skrevet, så den veksler mellem teori og praksiseksempler fra virkelighedens verden. Den introducerer en model til udvikling af den professionelle læring. Modellen er en cyklus på 5 elementer, som tager sit udgangspunkt i eleverne og guider underviseren gennem processen med at flytte og løfte eleverne fagligt.

Denne bog er en meget væsentlig udgivelse. En udgivelse som kan få lige så stor betydning for skolelederes tankesæt, som Hatties tanker om synlig læring har haft for undervisningen i grundskolen.

Bogen går godt i spænd med John Hatties tanker om synlig læring og en titel som Synlig læring og læringens anatomiElevcentreret skoleledelse eller Viviane Robinsons Elevcentreret skoleledelseBogen går godt i spænd med John Hatties tanker om synlig læring og en titel som Synlig læring og læringens anatomi eller Viviane Robinsons .