Bøger / skønlitteratur / roman

Sudden death


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. Hjertelægen Sara Zuckerman og hendes kollega, Ola Farmen, kommer på sporet af en dopingskandale, og bliver involveret i en verden, hvor penge er magt og mennesker blot brikker i et spil.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. dec. 2015

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 16. dec. 2015

Er doping udelukkende et problem i udholdenhedssportsgrenene? Sammen med sin bror, der er hjertespecialist, leverer den kendte norske krimiforfatter her en historie om doping i international fodbold, som vil tale til hendes faste læsere mere end til fodboldinteresserede.

Sara Zuckerman er hjertespecialist. Vi mødte hende første gang i Flimmer, der var den første bog den kendte norske krimiforfatter, Anne Holt, skrev sammen med sin bror, Even. Her oplever hun sin første fodboldkamp sammen med sin nye kæreste, Johannes, der er træner/sportschef i en Premier League klub, og Sara redder her en ung spiller, der får et hjertestop. Den oplevelse fører til, at hun sammen med sin kollega, Ola Farmen, som også var hendes makker i første bog i serien, kommer på sport af en dopingskandale. Som altid med Holt er plottet sammenhængende, og det er beskrivelsen af det og personernes privatliv, der bærer handlingen. Even tilføjer lægefaglig autencitet.

Bogen er på niveau med forfatterens tidligere. Den er som disse relativt ublodig og velkomponeret. De medicinske forklaringer bliver ind i mellem for lange, men det vil næppe afskrække Holts faste publikum.

En anden krimi om fatale konsekvenser i topsport er Udbryderne, som er koncentreret om misbrug under Tour de France.


litteratursiden.dk

d. 20. jan. 2016

af

af

Helle Post

d. 20. jan. 2016

En fodboldspillers hjertestop bliver starten på endnu et hæsblæsende eventyr for Sara og Ola. ’Sudden death’ er en dejligt uforudsigelig og intelligent videnskabs-krimi fra søskendeparret. En fodbold...


Politiken

d. 10. jan. 2016

af

af

Anne Bech-Danielsen

d. 10. jan. 2016


Berlingske tidende

d. 9. jan. 2016

af

af

Merete Reinholdt

d. 9. jan. 2016