Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sumptroldene i Dunkelmosen. Bind 2


Beskrivelse


Fantasy. De tre sumptrolde Pløk, Gnalle og Fjalle bliver opsøgt af den mystiske nattevandrer Valdemar Natogdag, og sammen tager de kampen op mod den onde Onkel Dunkel.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. sep. 2014

af

af

Lars Larsen

d. 25. sep. 2014

3 bøger i letlæsningsformat til de 9-11-årige. Også anvendelig til oplæsning fra 6 år.

En sammenhængende historie fordelt på tre bind. Bind 1 og 2 slutter med en opfordring til at læse videre i næste bind. Bøgerne rummer historien om de tre fjollede sumptrolde, Pløk, Gnalle og Fjalle, der bliver opsøgt af den mystiske nattevandrer, trolden Valdemar Natogdag. Han kan fortælle om livet uden for sumpene og om den uhyggelige onkel Dunkel, der gør livet surt for sumptroldene. Han fortæller også om den berømte Frizzy, som bliver holdt som fange i Dunkelvald. Valdemar Natogdag har udset de tre sumptrolde til at befri Grizzy, besejre Onkel Dunkel og bringe lyset og duftene tilbage til Dunkelmosen. Det bliver et eventyr, hvor mange farer lurer, men det bliver aldrig rigtig uhyggeligt. Bøgerne er lette at læse. Sproget er kækt og nutidigt, og kan især appellere til knap så læsevante drenge. Kapitlerne er på 2-5 sider og teksten sat i overskuelige blokke. Kim Svarers dobbeltsidede tegninger i tegneseriestil understøtter den friske tone.

Ny udgave af Sumptroldene, 2012. Nu som sprogligt opstrammet 3-bindsværk i letlæsningsformat, men der en del lange ord, og det er ikke lykkedes at få lixtallet under 21. Minder i sprog og humor lidt om Daniel Zimakoff.

En trebindshistorie om tre fjollede sumptrolde, der skal besejre Onkel Dunkel og bringe lyset og duftene tilbage til Dunkelmosen. I letlæsningsformat, men med lixtal på 21-24.