Bøger / faglitteratur / opskrifter

Sund med kakao i maden


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. nov. 2018

af

af

Maria Guldager Rasmussen

d. 14. nov. 2018

En sundheds-kogebog, der dels giver en indføring i kakaoens sundhedsvirkninger, historie og dyrkning og dels forslag til mange forskellige typer retter og bagværk med kakao. Til de helse-interesserede.

Kakao og chokolade er ikke kun forbeholdt det søde køkken. Her er også opskrifter på både salater og varme retter som fx risotto, hvor kakao spiller en central rolle. Som ingrediens bruges kakao både i form af kakaosmør, kakaomasse og kakaopulver, og der er også opskrifter på, hvordan man selv fremstiller chokolade af kakao. Opskrifterne er primært glutenfri og veganske. Som sundhedsfremmer beskrives kakaoens mange fordele - både ind- og udvortes.

Bogen er indbydende med sine ualmindeligt lækre og appetitlige billeder, og det er interessant at læse om kakaoens egenskaber i et sundhedsperspektiv. Opskrifterne er i sig selv ikke vanskelige, men både de forskellige kakao-produkter samt flere af de andre anvendte ingredienser, kan man ikke købe i sit lokale supermarked. Bogen giver dog forslag til, hvordan man skaffer de forskellige råvarer via enten helsekostbutikker eller nethandel. Det bliver dermed en "smal" kogebog for den helseorienterede låner.

Forfatterne har tidligere udgivet Sund med matcha i madenVanille kogebogenKokosolie - naturens vidunder, som er skåret over samme læst som denne bog. Vanille kogebogen og Kokosolie - naturens vidunder er også eksempler på bøger, der med fokus på én bestemt ingrediens viser, hvordan den kan anvendes bredtForfatterne har tidligere udgivet Sund med matcha i maden, som er skåret over samme læst som denne bog. og Kokosolie - naturens vidunder er også eksempler på bøger, der med fokus på én bestemt ingrediens viser, hvordan den kan anvendes bredtForfatterne har tidligere udgivet Sund med matcha i maden, som er skåret over samme læst som denne bog. Vanille kogebogen og er også eksempler på bøger, der med fokus på én bestemt ingrediens viser, hvordan den kan anvendes bredt.