Målgruppen er selvhelbrederen generelt, idet bogen ikke fokuserer på en bestemt sygdom, men ud fra sine principper om, at sygdom er ubalance, og at sygdom ikke forekommer i en balanceret krop, tager den alle sygdomme under sine vinger.
Udgangspunktet er forfatterens mands kræftsygdom, som startede i 1982, og som de ved hjælp af den rette kostsammensætning og kosttilskud fik skovlen under, således, at Anne Grete Horneman Thielcke kunne skrive Sundhedens alfa og omega i 1993 og den dertil hørende kogebog i 1995. Herefter har de arbejdet som kostvejledere. Det er disse bøger, der nu er genoptrykt i uændret form. Bogen sender nogle gammeldags signaler i sit grafiske udtryk. Det fortidige går igen i indholdet. Ved scanning gennem siderne og opskrifterne i kogebogen er der simpelt hen ikke noget, vi ikke har kendt til i årevis. Bøgerne er sympatiske, og principperne udmærkede og brugbare. Men de er for længst overhalet af blodtypekost, detox og rawfood. Førsteudgaven findes i mange biblioteker. Eftertjek i danbib viser, at den er udlånt ganske få steder.
Mine sammenligninger gå på 70'ernes store helseguruer som Grethe Schmidt, Lis Andersen og Julia Vøldan. Der er i de hengåede årtier kommet mere tidssvarende titler som fx senest Naturligt rask, 2013, af Louise Koch.
Ud fra ovenstående vil jeg konkludere, at det er en titel, der kan undværes, da den findes i forvejen i en del biblioteker. De biblioteker, der ikke har den, kan godt undvære.