Bøger / faglitteratur / opskrifter

Sundt blodtryk på 14 dage


Beskrivelse


Vejledning og information i hvordan man lægger en strategi for at sænke sit blodtryk via den rigtige kost. Med kostplan og opskrifter.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. aug. 2018

af

af

Dorthe Marlene Jørgensen

d. 29. aug. 2018

Bog der præsenterer en ny, revolutionerende måde at spise blodtrykket ned på. For dem der har interesse i mad og helbred.

Bogen indledes med fire forord: professorens, patientens, lægens og forfatternes. Så følger et kapitel, der handler om hvad man kan opnå ved at spise efter bogen og den videnskab der ligger bag. Kapitel 2 går ud på at man skal lære sit blodtryk at kende og hvilken strategi man så skal bruge. Tredje kapitel har fokus på motivationen og hvordan denne holdes. Det efterfølgende kapitel handler om hvordan man sørger for at ens køkken er klar, både hvilke madvarer man skal have på lager samt køkkenudstyr. I kapitel 5 præsenteres syv madgrupper og der fortælles om hvor meget man må spise hver dag. I det næste kapitel gennemgås de fødevarer, der har bedst indvirkning på blodtrykket og i kapitel 7 gennemgås ting som salt og alkohol og hvad det gør ved blodtrykket. Kapitel 8 præsenterer principperne i en kostplan til 14 dage med i alt 75 opskrifter, på både morgenmad, frokost og aftensmad. De sidste to kapitler handler om hvad man gør efter de 14 dage og hvordan man kan forstærke virkningen.

En rigtig flot og lækker kogebog, med flotte billeder. Opskrifterne er nemme at forstå. Selvom man ikke har problemer med blodtrykket kan man sagtens bruge bogen, der er spækket med sunde og lækre opskrifter.

En anden bog der også behandler kost og helbred er Hvordan du undgår at dø, der dog også medtager andre sygdomme.