Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Supersommer - eller hvad? : (den sommer hvor ingenting blev helt, som det skulle)


Beskrivelse


12-årige Oda skriver dagbog om sin hverdag med venner og familie. Hun er forelsket i sin bedste ven, Alfi, men det er alle klassens andre piger også, så hvorfor skulle han vælge hende? I sommerferien tager hun på sommerlejr, og det forandrer rigtig mange ting.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. nov. 2017

af

af

Lone Rahbek Christensen

d. 1. nov. 2017

Supergod 3. del i serien om 12-årige Oda, som skriver ærligt og humoristisk om sin hverdag. For piger på 10-12 år.

Oda går i 7. klasse og skriver dagbog om sin hverdag med venner og familie. Hun er forelsket i sin bedste ven, men hun er bange for at ødelægge deres venskab, hvis hun fortæller ham det. Flere af de andre piger i klassen er også vilde med ham, så det er ikke nemt at være Oda. Oda tager på en 2-ugers sommerlejr, som kommer til at forandre meget. Den norske forfatter Nina E. Grøntvedt har kun fået Oda-serien oversat til dansk. Første bog om Oda er Hej, det er mig! - du må ikke forlade mig.

Et ægte, humoristisk og præcist indblik i de første teenageår med forelskelse, irriterende familiemedlemmer, skiftende følelser og forviklinger med venner. Bogen er en blanding af Odas dagbogsnotater (markeret med stribet papir) og en fortløbende historie. Teksten er skrevet i et nutidigt og autentisk sprog. Der er tegnet mange blyantstegninger på siderne, det får bogen til at virke som en ægte dagbog. Tegningerne er utrolig fine, sjove og rammende. Bogens layout er meget vellykket med solid indbinding, indbydende forside og en rammende bagsidetekst.

3. del i serien, men nye læsere kan sagtens følge med. Bøgerne minder en del om Franca Düwels bøger om Julie, m.h.t. indhold og layout. Hvis man kan lide Mette Finderups bøger om Emmy og Jim Bentons serie "Kære dumme dagbog", vil man også synes om Oda-serien.