Bøger / skønlitteratur / spænding

Sydens dronning


Beskrivelse


Tereza Mendoza, som har forladt Mexico over hals og hoved, opbygger i Spanien et narkokartel, hvor hun er Sydens dronning. Men et ophold i fængslet hvor hun introduceres til verdenslitteraturen vender op og ned på hendes tilværelse, og hun vender tilbage til Mexico for at gøre op med de kriminelle der var årsag til hendes elskedes død.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. sep. 2003

af

af

Marianne Jensen

d. 1. sep. 2003

Den spanske forfatter har en trofast læserskare, og de vil nyde denne velskrevne, farverige, underholdende spændingsroman om Teresa Mendoza, Middelhavets ukronede smuglerdronning i narkobranchen. Her er spektakulære jagter mellem toldere og smuglere, korruption og indviklede æresbegreber, men også et flot portræt af den kvindelige hovedperson - man kommer til at holde af hende, selv om hun ret beset er en slyngel. Skal man anke over noget, er det, at bogen er lige lovlig lang til at bære handlingen. Teresa er et mælkebøttebarn, opvokset i Mexicos slum, hvor prostitution og narkohandel er de mest benyttede karriereveje. Teresas kæreste bliver myrdet, og hun må flygte til Spanien. Her havner hun i fængsel og begynder at læse bøger. Det ændrer hendes liv totalt. Hun beslutter at tage hånd om sin egen skæbne og opbygger et velkonsolideret narkotransportfirma som en moderne, effektiv erhvervsvirksomhed. Men fortiden stikker sit grimme hoved frem og tolv år efter, at hun flygtede fra Mexico, vender Teresa hjem for at gøre op med de kriminelle, der var skyld i hendes elskedes død.


litteratursiden.dk

d. 26. jan. 2004

af

af

Irene Aagaard

d. 26. jan. 2004

Handlingen tager sit udgangspunkt i Mexico, hvor den 23-årige Teresas kæreste, en narkosmugler, netop er blevet myrdet af sine egne, fordi han var lidt for kreativ med hensyn til egen indtjening i for...


Jyllands-posten

d. 23. sep. 2003

af

af

Anne Chaplin Hansen

d. 23. sep. 2003


Standart

Årg. 18, nr. 3 (2004)

af

af

Karen-Margrethe Simonsen

Årg. 18, nr. 3 (2004)


Djembe

Nr. 52 (2005)

af

af

Ivan Rod

Nr. 52 (2005)


Weekendavisen

d. 12. sep. 2003

af

af

Lars Bonnevie

d. 12. sep. 2003