Bøger / faglitteratur

Sygt eller sundt : sådan overlever du det næste sundhedsråd


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. maj 2019

af

af

Pernille Poulsen

d. 20. maj 2019

Med afsæt i den videnskabelige verden giver denne bog dig redskaberne til at vurdere troværdigheden af det næste sundheds-råd, de præsenteres for. For alle, der gerne vil hjælpes lidt på vej af sund fornuft og dokumenteret viden.

Kan hamp helbrede kræft? Kan man miste forplantningsevnen af mobilstråling, og skal man undgå at drikke mælk? Man kan let blive vildledt, når det kommer til sundhed. Bloggere, journalister og andre selv-udnævnte sundhedguruer står i kø for at fortælle, hvad du bør og ikke bør. Hele denne bevægelse kalder forfatteren: "bekymrings-industrien". Kendetegnende for dem er, at de er med til at sygeliggøre hverdagstilstande, som de derefter mener at have løsningen på. Uanset om disse "løsninger" har effekt eller ej kan de - som fx sagen om HPV vaccinerne - have vidtrækkende konsekvenser. I denne bog diskuterer læge Ida Donkin ansvar, konsekvenser og effekter af bekymrings-industrien, og klæder læseren på til at skille skidt fra kanel, når den næste sundhedstrend rammer.

Veloplagt debatbog om tidens sundhedshysteri.

Læge Bente Klarlund udgiver en del bøger, der med afsæt i videnskaben, leder læseren på rette vej i forhold til en sund livsstil i virvaret af gode råd og trends: Fx: 100 myter om motion og vægttabAlt om sundhedSandheden om sundhedSlut med forbudt, Alt om sundhed og Sandheden om sundhed. Morten Elsøe er en anden forfatter, der brænder for at skille fup fra fakta. Det gør han fx i: Slut med forbudtLæge Bente Klarlund udgiver en del bøger, der med afsæt i videnskaben, leder læseren på rette vej i forhold til en sund livsstil i virvaret af gode råd og trends: Fx: 100 myter om motion og vægttab, og Sandheden om sundhed. Morten Elsøe er en anden forfatter, der brænder for at skille fup fra fakta. Det gør han fx i: Slut med forbudtLæge Bente Klarlund udgiver en del bøger, der med afsæt i videnskaben, leder læseren på rette vej i forhold til en sund livsstil i virvaret af gode råd og trends: Fx: 100 myter om motion og vægttab, Alt om sundhed og . Morten Elsøe er en anden forfatter, der brænder for at skille fup fra fakta. Det gør han fx i: Slut med forbudtLæge Bente Klarlund udgiver en del bøger, der med afsæt i videnskaben, leder læseren på rette vej i forhold til en sund livsstil i virvaret af gode råd og trends: Fx: 100 myter om motion og vægttab, Alt om sundhed og Sandheden om sundhed. Morten Elsøe er en anden forfatter, der brænder for at skille fup fra fakta. Det gør han fx i: .