Bøger / skønlitteratur / roman

Tak for sidst


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Livet går sin gang på Station City i Købehavn. Politistyrken har hænderne fulde, og de har især to større sager at arbejde med. Det drejer sig om det lyssky prostitutionsmiljø samt nogle større røverier, begået af hjemsendte danske soldater.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. mar. 2014

af

af

Merete Trap

d. 20. mar. 2014

Tredje del af dansk krimi, som foregår i en politikreds i indre København. Romanen henvender sig primært til mandlige læsere, samt læsere af danske hverdagskrimier.

Vi følger atter hverdagen på Station City i København. Politiet har travlt, men den joviale tone og det gode humør er i behold. Især to ting optager politistyrken, dels de mange afrikanske prostituerede som er kommet til byen, og dels en del mystiske røverier af store pengesummer hos bl.a. lånehajen "Ålen". Samtidig følger læseren en gruppe afrikanske prostituerede i deres forfærdelige hverdag, samt de to soldater Jesper og Preben, der er udsendt til Afghanistan. Preben og Jesper begår store røverier, når de er i Danmark, og de planlægger nu deres største kup. Men noget går galt. Dette er en udmærket dansk krimi om traumatiserede danske soldater hjemvendt fra Afghanistan samt om det lyssky prostitutionsmiljø. Henvender sig især til personer der ynder at læse om hverdagen på en dansk politistation. Forfatter Erik Hauervig er pensioneret kriminalassisten og har tidligere udgivet Det onde netværk, 2012 og Nemesis, 2013.

Denne roman kan sammenlignes med andre nutidige danske krimier som fx Lasten og Operation Dacapo af Hanne Bech Hansen.

Tredje del af kriminalserie om hverdagen på en dansk politistation. Det er en udmærket krimi med de to primære temaer, det modbydelige prostitutionsmiljø samt traumatiserede danske soldater.