Bøger / skønlitteratur / roman

Tankados kode


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Ensei Tankado truer National Security Agencys dekrypteringsenhed med et lammende program. Susan Fletcher arbejder på højtryk med at finde koden, mens hendes kæreste parallelt i Spanien prøver at opstøve koden fysisk.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

2006

af

af

Per Månson

2006

En af Dan Browns første romaner fra 1988 viser, at han så at sige er født med evnen til at holde læseren fast i åndeløs spænding. Ensei Tankado har arbejdet i National Security Agencys dekrypteringsenhed, men er rejst i protest mod NSAs mulighed for at konrollere al trafik på nettet. For at tvinge NSA til offentligt at indrømme dette, skaber han et krypteringsprogram, der efter sigende med dynamiske logaritmer vil kunne være fuldstændig umuligt at bryde - og NSA får en kort frist, inden programmet tilbydes gratis på internettet. Problemet er, at Tankado dør, inden han kan give en kode, der stopper programmet, fra sig. Susan Fletcher arbejder på højtryk på at finde koden gennem NSAs computere og hendes kæreste, sprogprofessoren David Becker, sendes til Spanien for at undersøge, om koden er i Tankados efterladenskaber. Det kan lyde kedeligt, men er rasende spændende til allersidste side. Der er ikke de større internationale konspirationsteorier, det er mere spænding a la Tom Clancy, men Browns fans bliver ikke skuffede.


litteratursiden.dk

d. 6. nov. 2006

af

af

Lisbeth Mærkedahl

d. 6. nov. 2006

Vedkommende thriller fortalt i bedste Dan Brown stil – om koder, moral og etik – og selvfølgelig om kærlighed. Hvad, der begynder som en rigtig dejlig morgen med udsigt til en hyggeweekend i Smoky Mou...


Berlingske tidende

d. 14. okt. 2006

af

af

Gert C. Nielsen

d. 14. okt. 2006


Jyllands-posten

d. 9. okt. 2006

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 9. okt. 2006


Kristeligt dagblad

d. 14. okt. 2006

af

af

Mie Petersen

d. 14. okt. 2006


Børsen

d. 12. okt. 2006

af

af

Christa Leve Poulsen

d. 12. okt. 2006