Skakkens historie formes af dens verdensmestre - en historie, som både byder på drama indenfor og udenfor brættets 64 felter. For skak- og historieinteresserede.
I kronologisk rækkefælge gennemgås tronfølgerækken af verdensmestre indenfor skak. Historierne om Capablanca, Aljechin, Euwe, Botvinnik, Smyslov, Tal, Petrosjan, Spassky, Fischer, Karpov, Kasparov, Kramnik, Anand og Carlsen fortælles i anekdotisk form. Vinklen er delvist personlig fra Dürffelds side, da han som skakjournalist gennem mange år har mødt en god portion af de omtalte spillere. Der er enkelte annoterede partier i bogen.
Tænk, hvis alle verdens krige kunne udkæmpes på et skakbræt over 24 partier, som det blev under den kolde krig i 1972 mellem amerikaneren Bobby Fischer og sovjetten Boris Spassky. Den grundtese er ved bogens udgivelse medio 2022 mere højaktuel, end man kunne have ønsket sig. Bogen er også med til at lukke et kapitel i historien, da den nuværende verdensmester Magnus Carlsen har valgt ikke at stille op. Alt i alt er det en vigtig og underholdende bog om skak med betydelige nedslag i spillets underfundige historie. Desværre er der fejl i annotationen på det parti, der afslutter kapitlet om Capablanca.
Dürrfeld har tidligere skrevet om skakkens historie i lidt bredere forstand i Skakkens historieBobby Fischers vej til VM. Derudover kan Jens Enevoldsens bog Bobby Fischers vej til VM anbefales, hvis man har fået blod på tandenDürrfeld har tidligere skrevet om skakkens historie i lidt bredere forstand i Skakkens historie. Derudover kan Jens Enevoldsens bog anbefales, hvis man har fået blod på tanden.