Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tea er sulten


Beskrivelse


Tea er sulten og kommer til at gøre noget rigtig dumt - hun tager et æble fra Kaj. Hun fortryder det og gør det godt igen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. mar. 2019

af

af

Boy Olesen

d. 12. mar. 2019

Tea kommer til at gøre noget rigtig dumt - hun fortryder det, og gør det godt igen. De 6-8-årige får her en rigtig god bog.

Tea skal skynde sig i skole, og hun fik kun en bid til morgenmad. I matematiktimen skal Tea tælle bøffer, hvilket forstærker Teas sult. Tea har ikke fået sin madpakke med, den har hun glemt. Alle de andre spiser og Tea kunne spise en hel ko. Lærer Tine læser historie mens der spises, og hører ikke Teas klagesang. Tea har ikke energi til at spille bold, for hun tænker kun på mad - og så er der lige Kaj fra 1.y. der har lagt sit æble fra sig - det frister Tea - og så bliver der en masse bøvl.

En god lille bog for dem der er begyndt at læse. Handlingen kan ethvert barn forholde sig til, for hvem har ikke prøvet at blive fristet af en andens æble eller lignende? Bogen er velskrevet, der er ikke brugt for lange ord til de korte hovedsætninger. På hver eneste side er der farvelagte tegninger, der spiller uvurderligt sammen med teksten, og giver den gode historie.

Bogen kan sammenlignes med Lykkemyg, der dog er en smule mere omfangsrig.