Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Tempelridderne


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Indhold: Tempelridderne ; Middelalder ; Det 1. korstog ; Jerusalem ; Religiøse rejser ; Det 2. korstog ; Det 3. korstog ; Hvem var tempelridderne? ; Tøj og udstyr ; Heste ; Love ; Hvem bestemte? [...] ; Banker ; Sejre og nederlag ; Misundelse ; Forhør ; Den sidste stormester ; Skatte ; Hellige ting ; Den Hellige Gral ; Spor efter tempelridderne ; Tempelridderne i dag. Beskrivelse: Tempelridderne give releverne viden om den tidlige middelalder og korstogene, hvor krigermunke som tempelridderne kom til at spille en særlig rolle. Tempelridderne levede for 700-900 år siden og beskyttede kristne på deres rejser til Jerusalem. Tempelridderne vandt stor respekt for deres evner på slagmarken og skabte nogle af de første banker i Europa. Den franske konge blev misundelig på tempelriddernes magt og rigdom. Han fik mange anholdt og brændt på bålet. Derefter forsvandt tempelridderordenen. De henrettede tempelriddere tog ordenens hemmeligheder med sig i graven. Men drømmene om deres skatte, hemmeligheder og bedrifter lever videre i dag. Til Tempelridderne er der udarbejdet opgavesæt på www.fagligleasning.dk.

Indhold

Tempelridderne ; Middelalder ; Det 1. korstog ; Jerusalem ; Religiøse rejser ; Det 2. korstog ; Det 3. korstog ; Hvem var tempelridderne? ; Tøj og udstyr ; Heste ; Love ; Hvem bestemte? ; Banker ; Sejre og nederlag ; Misundelse ; Forhør ; Den sidste stormester ; Skatte ; Hellige ting ; Den Hellige Gral ; Spor efter tempelridderne ; Tempelridderne i dag


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. okt. 2012

af

af

Jesper Holtoug

d. 11. okt. 2012

Spændende og velredigeret temabog for historieinteresserede i aldersgruppen 11-15 år. Det fascinerende tema og de indbydende billeder gør - sammen med det overskuelige omfang - bogen til en god og overkommelig faglig mundfuld. Velegnet til emnearbejde, faglig læsetræning eller blot nysgerrigheds-læsning.

Nok handler fagbogen specifikt om de spændende og mystiske tempelriddere, men samtidig sættes disse krigermunke ind i en større sammenhæng, så også middelalderen generelt, korstogene, kirkens rolle og især de storpolitiske magtforhold belyses. Desuden behandles de mange myter og mysterier, der knytter sig til tempelridderordenen - lige fra sære relikvier, sagnomspundne skatte til de nyeste konspirationsteorier.

Der findes en del faglige materialer om tempelridderne, men ikke meget for børn og unge. Dog belyser Lars Bugges: Mysteriet om tempelridderne, 2003 langt hen ad vejen på udmærket vis samme begivenheder og temaer. Den her anmeldte udmærker sig dog ved at være sprogligt lidt lettere og ved at have illustrationer i farver.

Tempelridderne føjer sig til striben af virkelig gode, let tilgængelige fagbøger i serien De store fagbøger. Ikke sært, at netop tempelridderne er blevet stof til mange film og fortællinger gennem tiden. Der er meget relevant fagligt stof i bogen samtidig med, at selve temaet er overordentligt spændende og fængslende. Desuden er begrebet "hellig krigsførelse" aktuelt, tankevækkende og nok et par diskussioner værd.