Bøger / skønlitteratur / roman

The house of God


Beskrivelse


Satirisk roman om turnuslægen Baschs genvordigheder på et amerikansk hospital i 1970'erne, hvor lægerne sender patienterne rundt i systemet, har sex med sygeplejerskerne og kæmper med selvmordstanker.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. sep. 2018

af

af

Anette Brinkløv Liebmann

d. 11. sep. 2018

Et satirisk indblik i det amerikanske sundhedsvæsen i 1970'erne, hvor læger sender patienterne rundt i systemet, har sex med sygeplejerskerne og kæmper med selvmordstankerne. Bogen er til alle - især patienter, pårørende eller ansatte i sundhedsvæsenet.

Basch bliver 1970'erne ansat som turnuslæge på "The house of God", et meget anerkendt amerikansk hospital. Her lærer han og hans medstuderende ikke kun om sygdomme og hvordan man bekæmper dem, men i lige så høj grad om hvordan patienter kan sendes rundt i systemet, journaler kommer til at fremstå pænere end de er og ikke mindst, hvordan man scorer sygeplejerskerne - sex er overlevelse. De læger der ikke kan klare presset begår selvmord og de andre må leve videre med deres sorte samvittighed.

Et satirisk indblik i det amerikanske sundhedsvæsen i 1970'erne og man spørger sig selv om det også kunne foregå sådan i nutidens Danmark? Dette er ikke en lægeroman, det er en samfundskritisk bog og den er underholdende, satirisk, skræmmende og troværdig.

Bogen er en ener, men hvis man vil læse om kvindelige læger kan Det stille barn anbefales.


Ugeskrift for læger [online]

d. 18. feb. 2019

af

af

Maria Wehl

d. 18. feb. 2019


Weekendavisen

d. 21. sep. 2018

af

af

Kathrine Tschemerinsky

d. 21. sep. 2018