Bøger / faglitteratur

The julekalender book


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Historien om den legendariske TV 2-julekalender "The julekalender" fortalt af instruktør og producer Hans-Erik Saks (f. 1956).

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. okt. 2018

af

af

Lars Ovesen

d. 26. okt. 2018

Læs her hele historien om den legendariske TV2 julekalender "The julekalender". Kom med bag kameraet når trioen "De Nattergale" pjatter, fjoller og arbejder seriøst. Læs om hele produktionen og folkene bag. For alle der vil vide mere om denne legendariske produktion.

Bogen indledes med at Hans-Erik Saks fortæller om sin fortid samt sine tv-erfaringer og sit tidlige samarbejde med De Nattergale. Herefter berettes der om optagelserne til "The julekalender", og læseren får et indblik i 1990'ernes tv-produktion med tungt, dyrt og følsomt udstyr. Læs også om succesen og om hypen omkring de medvirkende og om hvordan julekalenderen blev eksporteret til Norge, Finland og næsten til Sverige. Sidst i bogen beskrives senere projekter og hele teksten afrundes.

24 kapitler! Det er hvad der er i bogen, et til hver dag op til jul i december. Godt tænkt. Og indholdet er bestemt ikke nogen skuffelse. Bliv fluen på væggen når der berettes om hvordan hele produktionen blev til og kom med i studiet når der indspilles og redigeres. Læs også om det indbyrdes samarbejde partnerne imellem og hør om både nedture- og opture.

Umiddelbart findes der ikke noget at sammenligne med, men se fx 1864 om en anden tv-produktion.


Weekendavisen

d. 21. dec. 2018

af

af

Marta Sørensen (f. 1986)

d. 21. dec. 2018