Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Ting og tegn fra fortiden


Beskrivelse


Ting og tegn ; Skarpsalling-krukken ; Hindsgavl-doklen ; Helleristning ; Solvognen ; Bæltepladen fra Langstrup ; Lurer ; Bronzespanden fra Keldby ; Runer ; Thors Hammer ; Vikingeskibe ; Sankt-Hans kors ; Hagekors ; Symboljagt.
Om kunstværker og symboler fra gamle dage, og hvordan de bruges i nutiden, og dermed forbinder fortiden med i dag.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. sep. 2016

af

af

Jesper Holtoug

d. 29. sep. 2016

Hvorfor er der en lang, snoet trompet udenpå smørpakken, og hvad betyder det underlige bluetooth-tegn? Bliv klogere på tegn og symboler af denne bog. Især for jer mellem 10 og 13 år.

I 12 afsnit beskrives og forklares forskellige tegn og symboler, som stammer fra fortiden og stadig har betydning. Det drejer sig om både tegn, figurer og genstande, og mange af dem er flere tusinde år gamle. Flere af dem stammer fra andre dele af verden og har været længe om at finde vej til Danmark. Blandt de mange ting og tegn fra fortiden kan nævnes: en lille ugle-figur fra Bornholm, hagekorset og Tors hammer. Bogen er fuld af billeder i form af fotos og tegninger.

En spændende, let forståelig og tankevækkende fagbog om tegn og symbolers betydning - og ikke mindst deres utrolige overlevelseskraft. For at forstå symbolers betydning i dag, skal man bare tænke på den opadvendte tommelfinger, reklamer eller de mange emojis på mobiltelefonen.

Der findes en temmelig gammel, meget tykkere og noget sværere bog om emnet, nemlig: Håndbog over tegn & symbolerSmiley. Desuden findes der en kort og let fagbog, som behandler smiley-symbolet, nemlig: SmileyDer findes en temmelig gammel, meget tykkere og noget sværere bog om emnet, nemlig: Håndbog over tegn & symboler. Desuden findes der en kort og let fagbog, som behandler smiley-symbolet, nemlig: .