Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tinka og den flyvende kost


Beskrivelse


Tinka er flyttet ind i heksens hus, og kan derfor trylle. Men Gustav siger, at en rigtig heks flyver på en kost. Derfor henter Tinka en kost og suser rundt oven over havens træer. Gustav vil også have en tur, og den bliver både sjov og farlig.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. juni 2017

af

af

Stine Bille

d. 28. juni 2017

Tinka er flyttet ind i "heksens" hus. Hun begynder derfor at lede efter heksen. Hun finder en sort hat og kappe samt en hvid pind. Tinke prøver at pege med den. Den slår gnister og Tinke kan trylle. For 7-9-årige.

En ny letlæsnings serie om pigen Tinka. I "Tinka og heksens hus" finder Tinka heksens ting, en sort hat, en sort kappe og en hvid tryllestav. Nu kan hun trylle. Tinka kommer til at pege på far, og han bliver tryllet om til en sort fugle. Mon hun kan trylle ham frem igen? I "Tinka og den flyvende kost" finder Tinka en kost frem, fordi hun vil prøve at flyve. Det virker, og hun flyver rundt i lang tid. Gustav vil også prøve, og får en både sjov og farlig oplevelse. I den tredje bog "Tinka og drille-Mie" driller Mie, fordi hun siger at Tinka og Malte er kærester. Tinka bliver sur og tryller Mie om til en meget lille pige, der bliver væk nede i skoletasken. Mon de finder hende igen? Alle tre bøger har lix 10.

Denne nye serie tegner godt. Historierne er både sjove og fantasifulde, og vil helt sikkert fange børnenes fantasi. Bøgerne er velegnede til den første selvstændige læsning, fordi teksten er enkel, skrevet i korte sætninger og små afsnit. Der er mange farverige illustrationer, som er med til at fortælle historien.

Bøgerne kan minde lidt om serien "Vejen til Spang Kuk" fx Den lille Heks og den magiske hatDen lille Heks og de forheksede koste eller Den lille Heks og de forheksede kosteBøgerne kan minde lidt om serien "Vejen til Spang Kuk" fx Den lille Heks og den magiske hat eller .