Bøger / skønlitteratur / roman

To brødre


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


To drenge, en arier og en jøde, fødes som brødre på den samme dag i Berlin. I begyndelsen har deres oprindelse ingen betydning, men efterhånden som den politiske agenda ændrer sig, bliver de tvunget til en række fatale beslutninger.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. aug. 2013

af

af

Christine Christensen

d. 22. aug. 2013

Til historisk interesserede, interesserede i anden verdenskrig og til læsere af familieskildringer og dramaer.

Ben Elton står bag flere kult tv-serier og bøger, To brødre er hans 14. roman. To drenge fødes på den samme dag i Berlin. Den ene er jøde, den anden er adopteret arier, alligevel er de brødre. I begyndelsen har deres oprindelse ingen betydning, men efterhånden som den politiske dagsorden ændrer sig, bliver de også tvunget til at ændre deres liv. Bogen skifter mellem Nazityskland og England i 1956, hvor den ene bror genoplever sin opvækst i Tyskland, forholdet til sin bror og ikke mindst deres store kærlighed til den samme kvinde. Alle væsentlige begivenheder i naziregimets vej mod magten er faktuelt og korrekt beskrevet og det er både bogens styrke og svaghed. Den faktatunge tekst sker på bekostning af personkarakteristikken, der bliver temmelig endimensional, og forfatterens meget tydelige antipati skinner stærkt igennem og gør flere gange personerne til politiske talerør. Flot og tydelig forside.

Der er skrevet mange, mange bøger om holocaust, dog ikke med to brødre i fokus. Folletts Century trilogien følger også en familie gennem det tyvende århundrede til slutningen af anden verdenskrig.

Elton føjer et nyt kapitel til holocaustlitteraturens mange familietragedier. Den faktamættede tekst og sort/hvide personkarakteristik tynger handlingsflowet i starten, men bogen er velskrevet og spændende og kan læses af en bred målgruppe.


Weekendavisen

d. 4. okt. 2013

af

af

Rasmus Dahlberg

d. 4. okt. 2013