Bogen kræver i højeste grad voksenformidling i form af oplæsning og samtale. Dette kan ske for meget bevidste børn fra ca. 10 år, men også for ældre børn og voksne.
Forfatteren skrev 2006 To knapper i hånden som også har samme illustrator som denne. Nærværende bog er om muligt endnu mere foruroligende, fascinerende og flot. Gennem syv små noveller med forskellige hovedpersoner, som dog også genses i de andre historier, føres læseren gennem et for børnebøger meget usædvanligt univers. Fællesnævner kan siges at være døden i mange former. En far dør, en mormor er død, mens barnebarnet fortsætter med at behandle hende som levende, og moderen er fraværende, en klassekammerat hænger sig selv efter hans mobbeofre har lavet besværgelser osv. Også antydninger af incest, seksuel destruktion og vold er emner. Alt er intenst, sanset og sprogligt skarpt beskrevet. Men også grumt og gribende og ind i mellem uforklarligt. Dystre, mærkelige men spændende tegninger illustrerer perfekt.
Jeg kommer til at tænke på nyere danske børnebogforfattere med samme grumme opfattelse af, hvad børnebogen kan, som fx Bent Haller, Peter Mouritzen.
Bogen er foruroligende, og man tænker videre længe efter endt læsning. Sammen med tegningerne er den et helstøbt kunstværk, men jeg har meget svært ved at se børn læse den af sig selv. Sammen med en voksen kan den nok danne baggrund for samtaler om de svære ting i livet, men jeg synes faktisk den er bedst til voksne.