Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tor og Ali i et hav


Beskrivelse


Ali er med Tor og hans forældre på tur. De skal sove i telte, og de skal også i havet. Ali og Tor sætter telt op, og derefter styrter drengene i bølgerne, men de kender ikke til havets kræfter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. okt. 2018

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 4. okt. 2018

Ali er med Tor og hans forældre på telttur, hvor de også skal i havet. Drengene styrter i bølgerne, men de kender ikke til havets kræfter. Lea skal i Ree Park med mor og far. Lea elsker at se på aber. Men aberne opfører sig ikke som ventet. Læsetræning fra 1. klasse.

Omslaget på "Ali og Tor i et hav" viser, hvad bogen handler om; nemlig at være på ferie sammen med sin bedste ven. Tor og Ali er i begejstring løbet i forvejen, og en bølge overrasker dem. Ali bliver pludselig væk. "Ad, det er tis" viser Lea, der bliver tisset på, da hun, sammen med mor og far, besøger aberne i en dyrepark. Begge bøger har Kirsten Ahlburg som forfatter, men de har forskellige illustratorer. De hører til forlagets serie "Rap. 4", som indeholder ord med max 4 bogstaver. Der kommer opgaver på forlagets hjemmeside.

Indholdet i de to letlæselige bøger viser situationer, alle børn kan identificere sig med. Dels at havet kan være farligt, at være på telttur, eller glæden ved at besøge en dyrepark og se sine yndlingsdyr. Begge historier er lette at læse (lix 5/ Lettal 11). Illustrationerne er forskellige i stregen, men de understøtter, hvad der står i teksten. Typografien er læsevenlig, og tekst er sat i små overskuelige afsnit.

Gry og Janus ser dyrBo ser en boa handler om at se på dyr på bondegården. Bo ser en boa er en sjov bog om Bo og far. Begge lix 4Gry og Janus ser dyr handler om at se på dyr på bondegården. er en sjov bog om Bo og far. Begge lix 4.