Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tork og Hest - cirkusprinsessen


Beskrivelse


Tork og hesten Hest får et brev fra en nødstedt pige der vises frem i cirkus mod sin vilje. Tork og Hest kommer cirkusprinsessen til undsætning, og de to venner møder den onde cirkusdirektør Makkeleje.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. okt. 2019

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 24. okt. 2019

Den syvende bog til højtlæsning om Tork og Hest, der hjælper en nødstedt cirkusprinsesse. For 5-8-årige.

Drengen Tork og hans hest, Hest, leger en leg. De finder på nye ord sammen med Hare-Prip. De gode ord gemmer de i en kuffert til en anden god gang. Midt i legen kommer en døvstum Hare med et brev til Tork og Hest. En pige er i nød, hun bliver mod sin vilje udstillet i en cirkus af den onde cirkusdirektør Makkeleje. farer afsted på cykel mod cirkus. Da de kommer frem finder de den tykke pige i et bur. Hun spiser og spiser. Cirkusdirektøren jager dem begge ud af sit cirkus. Han vil ikke lade sin cirkusprinsesse gå. Hun er god til at spise, og så synger hun dejligt i manegen, siger han. Slukørede tager tilbage , og udtænker nye planer. De giver ikke sådan op. Den første bog om de to venner er .

Der er et dejligt levende sprog og en medsnakkende stemme, der også indimellem kommenterer direkte til læseren. Billederne giver en rørende og naiv dimension til fortællingen, fordi tegningerne lidt ligner nogle børn kunne have lavet. Så alligevel ikke, for der er intet tilfældigt i dem. At Tork og Hest aldrig giver, kan vi alle lære af. Mod og opfindsomhed må der udvises.

Louis Jensen har i sine bøger en let ironiserende stil, som ofte underspiller sine virkemidler, og ligner dermed Thomas Windings tone i fx bøgerne om hunden Mester.