Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Toubab : en hvid rejser til Afrika


Beskrivelse


Under en rejse i Gambia får Anne-Marie Maribo (f. 1954) lyst til at dele sin glæde ved Gambia og sætter sig for at etablere sig som rejsearrangør. Under de næste researchture knytter hun venskaber og kontakter til lokale samarbejdspartnere og forelsker sig i en ung danser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. nov. 2016

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 24. nov. 2016

Kom med forfatteren på rundtur og kulturmøde i Gambia. For læsere af rejse- og iværksætterhistorier.

Under en rejse i Gambia får den 53-årige danske psykolog lyst til at dele sin glæde ved landet med andre og sætter sig for at etablere sig som rejsearrangør. Under de næste researchture knytter hun flere venskaber og kontakter til lokale samarbejdspartnere, og hun forelsker sig i en ung danser. Vi kommer med ud i naturen og med ind i gambiansk hverdag og fest. Vi hører om kulturforskelle, fællesskaber på tværs af alder og nationalitet, og om vanskelighederne ved et iværksætterprojekt langt hjemmefra. Tydelig skrift, enkelte fotos. Titlen er den gambianske betegnelse for hvide mennesker med penge.

Bogen er levende og nuanceret fortalt. Spændende at læse, når man interesserer sig for rejser og fremmede kulturer. Sproget er udmærket med få tryk- eller stavefejl. Udstyrsmæssigt er bogen lidt beskeden.

Den hvide masaiParadis - kærlighedDen røde jord i MzuzuTilfældets gudFolket der hørte Gud le er meget nærliggende at sammenligne med, men den vægter kærlighedsforholdet fremfor rejseoplevelserne. Temaet med vestlige modne kvinders forhold til unge afrikanske mænd er skildret med mindre lykkelig udgang i filmen Paradis - kærlighed. Om at bo og elske (i) Afrika er også tema i Den røde jord i Mzuzu, Tilfældets gud foregår også i Gambia. En anden rejsebog fra Gambia er Folket der hørte Gud leDen hvide masai er meget nærliggende at sammenligne med, men den vægter kærlighedsforholdet fremfor rejseoplevelserne. Temaet med vestlige modne kvinders forhold til unge afrikanske mænd er skildret med mindre lykkelig udgang i filmen . Om at bo og elske (i) Afrika er også tema i Den røde jord i Mzuzu, Tilfældets gud foregår også i Gambia. En anden rejsebog fra Gambia er Folket der hørte Gud leDen hvide masai er meget nærliggende at sammenligne med, men den vægter kærlighedsforholdet fremfor rejseoplevelserne. Temaet med vestlige modne kvinders forhold til unge afrikanske mænd er skildret med mindre lykkelig udgang i filmen Paradis - kærlighed. Om at bo og elske (i) Afrika er også tema i , Tilfældets gud foregår også i Gambia. En anden rejsebog fra Gambia er Folket der hørte Gud leDen hvide masai er meget nærliggende at sammenligne med, men den vægter kærlighedsforholdet fremfor rejseoplevelserne. Temaet med vestlige modne kvinders forhold til unge afrikanske mænd er skildret med mindre lykkelig udgang i filmen Paradis - kærlighed. Om at bo og elske (i) Afrika er også tema i Den røde jord i Mzuzu, foregår også i Gambia. En anden rejsebog fra Gambia er Folket der hørte Gud leDen hvide masai er meget nærliggende at sammenligne med, men den vægter kærlighedsforholdet fremfor rejseoplevelserne. Temaet med vestlige modne kvinders forhold til unge afrikanske mænd er skildret med mindre lykkelig udgang i filmen Paradis - kærlighed. Om at bo og elske (i) Afrika er også tema i Den røde jord i Mzuzu, Tilfældets gud foregår også i Gambia. En anden rejsebog fra Gambia er .